Hasta Karyolası İmalatı

Hasta Karyolası Ve Tüm Aksesuarların Üretim Süreçleri


Hasta Karyolası Ve Tüm Aksesuarların Üretim Süreçleri

   Hastanelerde, sağlık merkezlerinde, rehabilitasyon merkezlerine, yaşlı evlerinde ve yaşlı bakım evlerinde ve bunlar gibi daha birçok kurumda, merkezde kullanılan medikal ürünlerin başında gelen hasta karyolaları, çeşidine göre kullanılan yerlerde hastalara ve hasta yakınlarına, hastayla ilgilenecek olan doktor ya da bakıcılara önemli ölçüde kolaylık sağlamaktadır. Hastaların kullanımına uygun bir biçimde gerçekleştirilen hasta karyolası imalatı sonucunda hastalar hem evlerde hem de hastanelerde büyük bir rahatlık yaşayacak ve psikolojik olarak da fiziksel olarak da kaliteli bir yatma deneyimi yaşayacaklardır.

Hasta Karyolaları

   Hasta yatağı karyolasının profilleri arasında en çok tercih edilenleri demir olanlardır. Çünkü hem kalite hem sağlamlık hem de konfor için en önemli hammadde budur. Bir hasta karyolasının profili ne kadar kalın olursa aslında dayanıklılığı da o derece fazla olacaktır. Günümüzde gerçekleştirilen hasta karyolası imalatı verilerine göre de en çok üretilen ve en çok tercih edilen karyola tipi demir profillerdir. Demir profiller de kendi içlerinde çeşitlere ayrılır ve yük taşıma kapasitelerine göre değerlendirilirler.

 

Hasta Karyolası Donanımları

   Hasta karyolası imalatı yapılırken aslında kalite en önemli faktördür. Ancak buna ek olarak hasta karyolalarının donanımları da fazlasıyla önemlidir. Çünkü kullanılacak olan alana uygun olarak hasta karyolası seçimi yapılırken kalite sonrası hatta kimi zaman kalite öncesi donanım önemsenmektedir. Çünkü hastalar için de hastaya bakmakla sorumlu olan kişiler için de karyolanın donanımı büyük önem taşımaktadır. Donanımlardan kimi hasta karyolası imalatı sırasında bir bütün misali eklenirken kimisi ise üretim sonrasında isteğe göre takılıp çıkarılabilmektedir. Peki ya hasta karyolası imalatı sonucunda karyola alacak olan kişiler için önemli olan donanımlar neler?

Yan Korkuluklar

  Hastalar için oldukça önemli parçalardan birisi yan korkuluklardır. Bu korkuluklar, hasta karyolası imalatı sırasında ekleniyor olup kullanım sırasında isteğe göre takıp çıkarılabilme özelliğine sahip olur. Korkuluklar sayesinde hastanın düşmesi, kayması engellenir ve hasta gönül rahatlığıyla yalnız da bırakılabilir. Yan korkuluklar genelde hafif sallanır şekilde üretilir ki bunun sebebi de aslında hastanın dönme etme sırasında biraz olsun gevşeme payı bırakıp bir kafeste hissi yaratılmasının önüne geçmektir.

Başlıklar

   Hasta karyolası imalatı sırasında eklenen bir diğer parça da başlıklar ve ayak ucu panelleridir. Her ikisi de yatağın baş kısmında durduğundan başlık olarak adlandırılmaktadır. Bu paneller genel olarak plastik malzeme kullanılarak üretilmekte olup yine imalatçısında göre değişebilmektedir. Tek ortak noktaları ise hiçbir sağlığa zararlı madde içermiyor olmasıdır.

Motor

   Hasta karyolalarının kaç tür ve hangi hareketleri yapabilme özelliğine sahip olacağını, kaç kilograma kadar ağırlık taşıyabileceğini belirten, ayırt eden bir bölümdür motor kısmı. Genel olarak bakıldığında bu motorlar iki ayrı çeşit olarak piyasaya sürülüyor ama genel anlamda dört adet motor çeşididir mevcuttur.

Tekerlekler

   Hasta karyolası imalatında en önemli malzemelerden birisi de tekerleklerdir. Tekerlekler sayesinde hasta karyolasında olan hastalar kolaylıkla taşınabilmektedir. Tekerlekler genelde güçlendirilmiş plastik malzemeden üretilir ki yatağı ve üzerindeki ağrılığı kolaylıkla taşıyabilsin.

Tüm bu parçalar bir araya getirildiği zaman ortaya çıkan hasta karyolaları, hastaların konforlu ve rahat bir yatma deneyimi yaşamaları için oldukça idealdir. Geriye kalan bütün özellikler ile bir bütün haline getirilen hasta karyolası imalatı da bu aşamalarda oldukça önemlidir.

Önce Konfor Önce Rahat

   Hastaların tedavi süreçlerinde kaliteli bir yatış yaşamaları, rahat ve konforlu olmaları, onların psikolojik olarak daha iyi hissetmelerini sağlayacaktır ve bu da hızlı toparlanmalarını sağlar. Biz Elit Medikal olarak tedavi sürecinde bakıma ihtiyacı olan kişilerin rahat edebilmelerini sağlıyor ve tedavi süreçlerinin kısalması üzerinde olumlu etkiler yaratıyoruz. Baş ve ayak kısımları istenilen açılara getirilebilen hasta karyolaları ile hastalar istenilen her pozisyona getiriliyor ve ihtiyaçlarının karşılanabilmesi adına uygun pozisyonda, duruşta olmaları sağlanmaktadır. Hasta karyolası imalatı da bu konforun sağlanacağı düzeyde yapılarak hastaların kaliteli bir deneyim yaşamaları üzerinde büyük bir etki yaratılmaktadır.

Hasta Karyolası Çeşitleri

   Hasta karyola imalatı gerçekleştiren firmamıza gelen istekler doğrultusunda hem manuel hem de motorlu hasta karyolaları çok tercih edilmektedir. Bunlar arasında kıyaslama yapıldığı zaman da hastalara da onlara bakanlara da önemli ölçüde kolaylık sağlayan motorlu hasta karyolaları ön plana çıkmaktadır. Peki ya bunların özellikleri neler? Aralarındaki farklar tam olarak ne?

Manuel Hasta Karyolası

*İnsan gücüyle hareket ettirilebilen ve sahip olduğu özelliklerinin görülebilmesi, yerine getirilebilmesi için insan gücüne ihtiyacı olan hasta karyolası tipidir manuel hasta karyolası. Rulmanları sayesinde baş ve ayak kısmı el ile hareket ettirilebilir.

*Tek taraflı manuel hasta karyolası, yalnızca baş kısmı hareket edebilen karyoladır. Günümüzde neredeyse hiç kullanılmamakla beraber, hastalığın durumuna uygun biçimde bazı hastanelerde görülebilmektedir.

*İki taraflı manuel hasta karyolası hem baş hem de ayak kısmı el ile hareket ettirilebildiği için iki taraflı adını almaktadır. Günümüzde verilere göre %30 talep görmekte olup hasta karyolası imalatı verilerine göre de %10 gibi bir üretimi mevcuttur.

*Hasta karyolasının eğik açı yapabilen türlerine de trendelenburg adı verilmekte olup manuel hasta karyolası çeşitlerinden en gelişmiş olanıdır.

Motorlu Hasta Karyolası

  Hasta karyolası imalatı oranlarına göre en sık üretimi olan ve en kullanışlı en kullanımı kolay en konforlu olanı motorlu hasta karyolalarıdır. 2, 3, 4 motorlu modelleri mevcut olan bu hasta karyolaları da mevcuttur. Ne kadar çok motor o kadar fazla hareket yeteneği demektir. Bu hasta yatakları, baş ve ayak kısımları motorla, uzaktan kumanda ya da tuş ile hareket ettirilebilen türdür. Hatta öyle ki ayak kısımları hasta karyolası imalatı sırasında tam V olacak şekilde üretilmiştir. Motorlu hasta karyolası da kendi içinde sahip olduğu çeşitleri ile hastaların acil durumlarına, hastalık durumlarına uygun olacak şekilde üretilmekte olup her türlü duruma uygun biçimi mevcuttur. Zaten üretim de hastanın fiziksel özellikleri baz alınarak sağlanır.

Hasta Karyolası İmalatı ve Modern Tasarımlar

   Hasta karyolası imalatı sırasında her türlü detay eklenebilmekte ve fizik kurallarına uygun olarak tasarımlar sağlanabilmektedir. Modern tasarımlar ile üretilen hasta karyolaları, hasta bakımını kolaylaştıracak şekilde üretilmekte olup kullanan hastalara büyük oranda kolaylık sağlamaktadır.

   Teknolojinin medikal alana getirdiği en önemli tasarımlardan olan hasta karyolaları, uzaktan kumandası sayesinde oldukça kolay bir kullanım imkanı sunmakta ve modern bir duruş sergilemektedir. Bu yatak tipleri hastanın bütün temel ihtiyaçlarının yattıkları ya da oturdukları yerden yapabilmeleri için adına üretilmiş olup hasta karyolası imalatı sırasında da tüm bunlar baz alınarak üretim sağlanmaktadır. Hatta öyle ki hastaların karyolada yıkanabilmesi adına bile tasarımlar mevcuttur. Hasta karyolası imalatı sırasında yerleştirilen bir sistem sayesinde hasta yatağı, küvet biçimine getirilebilmektedir. Kirli suyu boşaltma haznesiyle de kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

  Sürekli yatmak zorunda olan, hayatlarının kalan kısımlarını yatakta geçirecek olan hastalar için de özel hasta karyolaları ve hasta yatakları üretilmiş, bu sayede yatan, yatmak zorunda olan bütün hastalar kaliteli bir yatma deneyimi yaşamakta olup yakınlarına da önemli rahatlıklar sunmaktadır.